31 Ocak 2010

Favoriler Şampiyon



Avustralya açık sona erdi. Dün bayanlarda Serena'nın kazanmasından sonra bugün de erkeklerde Federer Britanya'nın büyük umutlar bağladığı Andy Murray'i 3 sette geçti. İlk setin yedinci oyununda rakibinin servisini kıran Federer ilk seti 6-3 ikinci seti 6-4 ile geçti. Son set inanılmaz bir mücadeleye sahne oldu. Tie-break'e giden maçı 13-11 ile geçen Roger Federer 22. kez oynadığı Grand Slam finalinde 16. şampiyonluğuna ulaştı. Bayanlarda ise Serena Williams kortlara geri dönen Justine Henin'i 2-1 geçerek Avustralya açıkta zafere ulaştı.

29 Ocak 2010

Uslan Artık Mutu


Romanya'nın yetiştirdiği en önemli golcülerden Mutu'nun başı yine kendisiyle belada. Bildiğimiz gibi Chelsea'de oynarken kokain kullandığı için 7 ay futboldan uzak duran Mutu'nun bu sefer doping kullandığı ortaya çıkmış ve 4 yıl men cezası alabilirmiş. Bu da demek oluyor ki futbol kariyeri burada bitti geçmiş olsun.

NBA All-Star 2010


NBA All-Star kadroları açıklandı. İlk 5 oylaması geçtiğimiz günlerde tamamlanmıştı. Diğer kişiler ise NBA koçları tarafından belirlendi. Batı karmasının yedekleri beni doğuya göre daha fazla heyecanlandırdı. Batıda Deron Williams, Zach Randolph ve Kevin Durant doğuda ise Al Horford, Rajon Rondo, Derrick Rose ve Gerald Wallace bu sene ilk kez all-star olma gururunu yaşayacaklar.

Batı Karması:

*Steve Nash (Phoenix)*Kobe Bryant (L.A. Lakers)*Carmelo Anthony (Denver)*Tim Duncan (San Antonio)*Amar'e Stoudemire (Phoenix),Chris Paul (New Orleans),Deron Williams (Utah),Brandon Roy (Portland),Kevin Durant (Oklahoma City),Dirk Nowitzki (Dallas),Zach Randolph (Memphis),Pau Gasol (L.A. Lakers)

Doğu Karması:

*Allen Iverson (Philadelphia)*Dwyane Wade (Miami)*LeBron James (Cleveland)*Kevin Garnett (Boston)*Dwight Howard (Orlando),Joe Johnson (Atlanta),Al Horford (Atlanta),Rajon Rondo (Boston),Paul Pierce (Boston),Derrick Rose (Chicago),Gerald Wallace (Charlotte),Chris Bosh (Toronto)

26 Ocak 2010

Nadal Elendi




Avustralya açık erkekler çeyrek finalinin ilk ayağı bugün tamamlandı. Günün merakla beklenen ve herkesin yüksek ihtimalle 5 set izleyeceğini düşündüğü maçta Andy Murray, Rafael Nadal'ı turnuva dışına itti. İlk sette rakibinin iki servisini kıran Murray bu seti 6-3 aldı. İkinci sette Rafael Nadal toparlanmış görünsede durum 4-2 iken kendi servisini verdi ve maçın en zevkli bölümleri olan 2. setin sonlarında 6-6 ile maç tie-break'e gitti. Bu bölümde müthiş bir oyun çıkaran Andy Murray tie-break'i 7-2 alarak setlerde 2-0 öne geçti. Bu setten sonra sakatlık yaşayan Nadal mola aldı ve daha sonrasında oyuna devam etti. 3. sette durum 3-0 Murray'in lehine iken Nadal maçtan çekildi ve Andy Murray yarı finale çıktı. Maçtan sonra Nadal sakatlandı için kaybetmiştir diye düşünenler yanılmasın çünkü Andy Murray müthiş bir performans sergiledi maç boyunca ve maçı hakederek aldı. Murray'in yarı finaldeki rakibi ise Andy Roddick'i 5 setle geçen Hırvat Marin Cilic oldu.

22 Ocak 2010

Joao Alves de Assis Silva


Galatasaray'ın merakla beklenen forveti dün akşam saatlerinde İstanbul'a indi. Son birkaç günde basına yansıyan Brezilya golcü Jo'yu sezon sonuna kadar kiraladı Galatasaray. Lucas Neill'ın Everton'dan, Caner Erkin'in CSKA'dan, Elano'nun da M.City'den takım arkadaşı olan Jo'yu Atatürk Havaalanında alışık olduğmuz bir şekilde binlerce Galatasaray taraftarı karşıladı. İlgi karşısında oldukça şaşıran Jo'nun yanında beklenen Haldun Üstünel transfer çalışmalarına devam etmek için İngiltere'de kaldı. Baros'un yokluğunda Galatasaray'a çok şey katması beklenen 1987 doğumlu Jo'nun en büyük handikapı avrupa kupalarında oynamayacak olması. Bir başka ufak not da 2005 yıllında Jo'nun şu anda Beşiktaş forması giyen Bobo'yla beraber Corinthians'dan ayrılıp Avrupa serüvenine başlamış olması.

İlk 5'ler Belli


Nba All-Star maçının ilk 5'leri oylama sonucu belli oldu. En fazla oy 2,5 milyon oy alan Lebron James'in olurken onu batı karmasından Kobe izledi.

İşte 5'ler;

Doğu Karması

Allen Iverson (76'ers)
Dwyane Wade (Heat)
LeBron James (Cavs)
Kevin Garnett (Celtics)
Dwight Howard (Magic)

Batı Karması

Steve Nash (Suns)
Kobe Bryant (Lakers)
Carmelo Anthony (Nuggets)
Tim Duncan (Spurs)
Amare Stoudamire (Suns)

Bayanlarda Sürprizlere Devam




Avustralya açıkta beklenmeyen sonuçlar özellikle bayanlarda ardı ardına devam ediyor. Sharapova ile başlayan sürece en son eklenen isim Amerika açık şampiyonu Kim Clijsters oldu. Herkesin beklediği Henin-Clijsters buluşması başka bahara kaldı. Ama bayanlarda elenmesine en çok üzüldüğüm şüphesiz Ana Ivanovic oldu. Geçen sene kariyerinin en kötü zamanlarını geçiren Ivanovic bu yıl farklı olacağını dile getirmişti ama duygusal kişiliğini oyununa yansıtması ve istikrarsız servisleri onu Avustralya açık dışına itti.

20 Ocak 2010

Yine mi Olym?



Valla bu Olympiakos bizim anadolu takımlarını bile geçti. Kaç tane teknik adam değiştirdiklerini artık sayamıyoruz. Son olarak Zico'nun görevine son verdiler. Adam şampiyonlar ligi'nde başarılı oldukça o takımda barınamıyor. Var bunda bir iş ama neyse. Yerine Fatih Terim'i istiyolarmış spekülasyonları anında çıktı bizim basında. Terim'de teklif yok dedi hemen. Olympiakos liderin 7 puan gerisinde diye Zico'yu yolladılar tamam da işim ilginç tarafı Panatinaikos'a ne oluyor. Onlarda Hollanda'lı teknik adam Henk Ten Cate'nin görevine son verdiler.

Bravo Marsel


Marsel'in Amerika açıktan sonra Avustralya açıkta da 2. tur görmesi müthiş bir başarı. Her ne kadar 2. tura şansının yardımıyla da gelmiş olsa Grand Slamlerde yer alması tecrübelenmesindeki en büyük etkenlerden. Marsel'in bu turdaki şanssızlığı 11 numaralı seri başı Fernanado Gonzalez'le karşılaşması oldu tabi ama yine de iyi bir maç çıkardı Marsel. Bundan sonraki turnuvalarda daha iyi adımlar atacağına inanıyoruz, yürü Marsel.

12 Ocak 2010

Yavru Barça'lılar



Resimdekiler Barcelona futbol akademisinin yetiştirdiği yıldızlardan sadece ikisi. Messi daha küçücük. Iniesta ise idolü olan Guardiola ile tokalaşıyor.

Ben Tek Siz Hepiniz


Diego Maradona VS. Belgium

2 Ocak 2010

Toni Roma'da


Bayern'e geldiği ilk sene Klose ile mükkemmel bir ikili oluşturmuştu İtalyan golcü Luca Toni. Ne olduysa Van Gaal'in gelmesiyle oldu yıldızları bir türlü barışmadı. Bizim medyada adı sıkça Fenerbahçe ile anılmıştı ama o 2010'da milli formayı giyebilmek adına ülkesine dönmesi gerektiğine inanıyordu ve sonunda istediği oldu. Luca Toni artık Roma'lı.