31 Ekim 2009

I Love This Game


Ve nihayet NBA de sezonu açtı..
Sezonun açılış gecesinde son şampiyon Lakers oyuncularının kendi seyircisi önünde yüzüklerini takmaları güzeldi tabi, şehrin diğer takımı Clippers’la oynamadan önce ama açıkçası gecenin en çok beklenen maçı tabiki de doğunun en güçlü iki adayı yani Cleveland ve Boston arasındaki maçtı.
Bir önceki senenin şampiyonu Boston kadrosunu asi ruhlu Rasheed Wallace takviyesiyle güçlendirerek giriyordu sezona. Diğer tarafta ise 2010 draftında birçok takımın ağzını sulandıran LeBron James ve arkadaşları bu sezon şampiyonluğun en büyük adaylarından olduklarını Shaq’ı alarak gösteriyorlardı.
Geçen sene Cleveland’ın normal sezonda kendi sahasında yalnızca iki mağlubiyet aldığını düşünürsek tabiri caizse bu maçta kan gövdeyi götürecekti. Beklendiği üzere çekişmeli geçen maçı birazda tecrübesiyle Boston 95 – 89 kazandı. Lebron James’in 38 sayı 8 asistlik performansı yetmedi Cavs’e.
Konuk ekipte Paul Pierce 23 sayıyla sırtladı takımını. Shaq ise 10 sayı 10 ribaundla beklenenin altında bir gece geçirdi. Maçı izlemediysen veya özet görüntüleri görmediyseniz ne yapın edin LeBron’un Rondo’ya yaptığı bloğu görün diyorum.
***
NBA de ilk gece fena geçmedi. Genç ve koşan bir ekip olan Portland seyir zevki açısından beni çok heyecanlandırdı. Ve son olarak Dallas potasına 29 sayı bırakan Gilbert Arenas’ı tekrar parkelerde görmek gerçekten harika umarım uzun bir süre sahalardan uzak kalmaz.

Hiç yorum yok: