19 Kasım 2009

2. Tanrı'nın Eli Vakası



Dünya Kupası Play-off'ları Avrupa ayağıda tamamlandı. Gecenin en heyecanlı maçı Stade de France'de oynandı. Trapattoni'nin İrlanda'sı deplasmanda 1-0 öne geçerek Fransızların rehavette olmasının cezasını kesmenin sinyallerini vermişti. Dünya kupasına gitmenin fırsatlarını da yakaladılar ama olmadı. R.Keane'in kaleciyi geçip kaçırdığı pozisyon var mesela. Uzatmalarda penaltılara gider bu maç diye düşünürken yıllar önce Maradona'dan çıkan Tanrı'nın eli bu sefer Henry'den geldi hakem vermedi ve Fransa Domenech'e rağmen Güney Afrika'da. Bu gol çok fazla tartışılır yarından itibaren.


Yunanistan deplasmanda Ukrayna'yı tek golle geçerek 94'ten sonra ilk kez finallere kaldı. Bizim gruptan çıkan Bosna'da Ronaldo'suz Portekiz'e elendi.



Gecenin diğer sürprizini de Rusya'yı eleyen Slovenya yaptı. Hiddink aylar önce Dünya kupasına gidemezsek milli takımı bırakırım demişti. Yarından itibaren Türk milli takımı için adı geçmeye başlar bol bol. Federasyon yabancı teknik direktörde ısrarcıysa Hiddink en doğru tercih olur bence.

Hiç yorum yok: