30 Kasım 2009

Ibrakadabra - Iniesta - Puyol



Maçtan önce beklenenin aksine Barcelona Ibrahimoviç'siz Real Madrid ise Benzema'sız ilk 11'lerle çıkmıştı El Clasico'ya. Ben Barcelona'nın yine çok pas yapıp Inter'e yaptığı gibi rakibi bunaltacağını bekliyordum ama Real buna özellikle Kaka ile izin vermedi ve pozisyon buldular. Kısır geçen ilk yarının en net fırsatı belkide kariyerinde öyle bir pozisyonu kaçırmayacak olan Cristiano Ronaldo'dan geldi. Karşı karşıya kaldığı pozisyonda Valdes ayaklarıyla çıkardı. İlk yarı maç ortada geçti.



2. yarıda Guardiola'nın Ibrahimoviç hamlesi geç gelmedi. Oyuna giren İsveç'li birazda Real savunmasının uyumasıyla bitiriciliğini konuşturdu ve şık bir gol attı. İki takımında 10 kişi kalmasını sağlayan ilk isim Bousqets oldu. Genç oyuncu ikinci sarı karttan oyundan atılırken maçın bitmesine yarım saat vardı. Real'de ise Lass maçın bitmesine doğru ikinci sarı karttan atıldı. Real golü yedikten sonra CR9 oyundan çıktı, Benzema ve Raul oyuna girdi. Herhalde kondüsyon olarak hazır olmadığı için çıkardı Pellegrini onu. Pozisyon buldular fakat gol olmasını engelleyen belki de maçın kahramanı cesur yürek Puyol'a takıldılar. Puyol gerçekten çok savaştı ve takımın kazanmasında büyük rol oynadı. Fakat bence Barcelona'nın en etkili oyuncusu kesinlikle Iniesta. Topu ayağına aldığında kesinlikle kaptırmıyor bir kere. Zaten Xavi ile ikisi ikiz kardeş gibi oynuyorlar. Doğdukları günden beri birbirleriyle pas yapıyorlar. Iniesta'yı nereye koyarsan koy oynayabilmesi Barcelona için çok büyük bir avantaj. Bir pozisyonda Ronaldo'ya sus çok konuşma işareti yapması çok hoşuma gitti. Kimin çöplüğünde ötüyorsun der gibiydi.


Barcelona Ibrakadabra'nın golüyle yine Cam Nou'dan galip ayrıldı. Geçen senede böyle sıkıntılı bir maçta 2-0 kazanmışlardı. Sonuçta liderliği tekrar aldılar. Son dakikalarda Dani Alves'in pasında Messi karşı karşıyayı kaçırarak adeta ilk yarıda C.Ronaldo'nun yaptığını yapması komik bir tesadüf olsa gerek.




Hiç yorum yok: