19 Nisan 2010

Esas Derbi Kasımpaşa


Dün geceki maçla birlikte ligde Beşiktaş ve Galatasaray'a karşı oynanan son 21 maçta sadece 2 mağlubiyeti var Fenerbahçe'nin. Fenerbahçe'nin zaten şampiyonluktan kopmasının nedenleri hiç bir zaman derbi maçlarındaki puan kayıpları olmamıştır. Kazanamadığı ve tonlarca puan kaybettiği anadolu takımları maçları olmuştur. İşte bu yüzden Fenerbahçe için esas derbi haftaya oynayacağı Kasımpaşa maçı derbi niteliğindedir.

Maça gelecek olursak eğer Beşiktaş'ın sekiz defansif oyuncuyla oynaması zaten nasıl bir oyun planladıklarını gösteriyordu. Ama büyük kaptan Alex öyle bir gol attı ki herşeyi alt üst etti. Santradan sonra topu korner bayrağının yakınında taça gönderip önde baskı sağlatması beraberinde golü getirdi. İlk yarı oyunu Fenerbahçe domine etti. Güiza ve Alex'in kaçırdığı iki tane yüzde yüzlük gol var ki Güiza'ya zaten bişi demiyoruz da artık Alex sen nasıl kaçırırsın onu. Ama yine de varlığın yeter canın sağolsun.

İkinci yarıda Beşiktaş baskıyı kurdu. Ama göstermelik bir baskıydı penaltı pozisyonları dışında net pozisyonları yok. Hakem hakikaten rezil bir maç yönetti. Bir kere Lugano'nun eli kesin penaltı. Kırmızı kartların hepsi haksız, Volkan ve Selçuk'a gösterdiği kartlar öyle zaten yardımcısı tam bir skandal. Maçın ağırlığını kesinlikle kaldıramadı.

Yalnız şu da bir gerçek ki rakip ne kadar kötü oynarsada oynasın Fenerbahçe ikinci golü atmadıkça taraftara rahat yok. Bakalım işte çat bir penaltı yürekler ağızda. Volkan'ın penaltıyı çıkarması belki de şampiyonluğun anahtarı.

Gelelim diğer bir skandala. Fabio Bilica'ya yani. Bilica kesinlikle ve kesinlikle Fenerbahçe'nin futbolcusu değildir ve olamazda zaten. Sezon biter bitmez gönderilecek ilk isim olmalı. Burdan tüm Fenerbahçe taraftarlarına, bloglarına ''Bilica Fenerbahçe'den gitsin'' kampanyasının başlatılmasını rica ediyorum. Herkes Lugano'yu çirkef falan zanneder ama Bilica'nın yanında bir melek. Bir insan bu kadar terbiyesiz, bu kadar takımına zarar veren kişilikte olamaz ya olmamalı. Bir tek dünkü maçta değil sezonun tamamında öyle. Rakibi her itiş kakışın içinde o, İ.Toraman'ın saçını çeken o, penaltı noktasını deşen o, penaltıyı yapan o. Yeter artık Bilica bi an önce git şu takımdan artık.

Ve son sözler tabiki taraftara. Muhteşem bir taraftar vardı dün sahnede. Maçın başından sonuna kadar hiç susmayan, hep destek tam destek gösteren bir taraftar. Bütün bir hafta başta papazın çayırı olmak üzere başlatılan 'Melekleri alkışlayalım' kampanyası da erkek takımınında şampiyonluğuyla birlikte muhteşem görüntülere sahne oldu ve onlarda hakettikleri alkışları Saraçoğlu'nun çimlerinde bir kez daha aldılar.



Hiç yorum yok: