28 Haziran 2010

Dün Gecenin Ardından

Şüphesiz bugün de en çok konuşulan şey düne hakemlerin damga vurmasydı. Ama şöyle bir düşündüğümüzde eğer futbolun adaleti varsa zaten dünkü sonuçlar değişmezdi. Almanya ilk yarıda adeta sürklase etti İngiltere'yi. Bol pasla ve defansın arkasına atılan toplarla çok etkili oldular ve bir anda 2-0 öne geçtiler. İngiltere'nin maçta en etkili olduğu bölüm golü atıp hemen arkasından verilmeyen golünün olduğu dakikalardı. Ondan sonra bütün maçta yoktular zaten. İkinci yarı Almanlar çok akıllı kontralarla 4'e gittiler.


Akşam ki maça da hızlı başlayan taraf Meksika'ydı. Pozisyon olarak olmasa da etkili şutlarla öne geçebilirlerdi. Arjantin ofsayttan da olsa golü bulunca ve hemen akabininde 2'yi bulunca rahatladı. Zaten öne geçen bir Arjantini yenmek kolay değil. Tevez'in attığı ikinci gole ise şapka çıkartılır. Hakikaten müthişti. Zaten 3. golden sonra Maradona'da takımı dinlendirdi Almanya maçı için. Messi bu maçtada gol atamadı ama bunun yanında iyi bir turnuva geçiriyor. Yanılmıyorsam tüm maçlarda 90 dakika oynadı. İşallah genellikle direklerin ve kalecilerin izin vermediği golleri Almanya maçına saklamıştır.

Arjantin için ikinci tur ve çeyrek final maçları 2006'nın kopyası oldu. Önce Meksika sonra Almanya. Ama bu sefer umarız Almanya'yı geçerler. Muhteşem bir mücadele bizi bekliyor.

Hiç yorum yok: