25 Ekim 2010

Derbi Sonrası


Maçtan önce herkesin içinden farklı galibiyetler geçse de, büyük bir kısmın aklında da 10 sene önceki Johnson'ın golüyle kazandığımız maçın bir tekrarı olur mu şüphesi vardı. Bunun en büyük sebebi de tabiki teknik direktör değişikliği ardından takımların o haftadaki performasları. Bu sezon ileri de ilk defa Dia-Alex-Stoch-Niang dörtlüsünü bir arada izledik. Hücumsal anlamda çok iyi bir potansiyele sahip olsak da kanatları istediğimiz gibi kulanamadık ve kapanan Galatasaray savunmasını açamadık. Galatasaray orta sahayı kalabalık tutarak bizim orta sahamızı yordu ve Pino ile pozisyonlar buldu. Tabi bunda bizim kanat oyuncuları Dia ve Stoch'un heyecanlı oluşları ve gerek defansif gerek ofansif pek fazla etkili olamamaları etkendi. İkinci yarının başında biraz toparlansak da istediğimiz baskıyı kuramadık. İstediğimiz baskı hem futbol anlamında gelmedi hem de tribünsel anlamda gelmedi. Bunun sonucunda da 10 yıllık galibiyet serimiz bozuldu ama yenilmezlik serimiz devam ediyor.


Fenerbahçe adına kusursuz oynayan iki isim vardı. Kaleci Volkan ve Yobo. Bilhassa Yobo'nun oyununu çok ama çok beğendim. Sene sonunda kesinlikle bonservisi alınmalı.

Bir söz de Galatasaraylı arkadaşlara söylemek istiyorum. Şimdi gerçekçi olursak maçtan önce beraberliği verseler havada kaparlardı. Maçtan sonra nasıl sevindiklerine herkes şahit oldu fakat 10 yıl sonra ilk defa kazanma ihtimalleri olunca sevinmedik triplerine giriyolar. Arkadaşlar bırakın bu işleri, apaçi Sabri'nin üçlü çektirmesi de bunun örneklerinden. Son olarak şunu da belitelim Hagi'nin dahi hala Kadıköy galibiyetiniz yok ..

Hiç yorum yok: