21 Ocak 2011

Müthiş Zafer


Dün akşam ki galibiyet gerçek bir zaferdir. 2008'den beri evinde yenilmeyen Olympiacos'u Atina yenmek her baba yiğidin harcı değildir. Ama bu takım 19 maçtır kendi sahasında yenilmeyen Barcelona'yı da deplasmanda yenmeyi başarmıştı. Bizim taraftar olarak aslında elimizde olmadan içimizde hissettiğimiz bir yara var hep Tanjeviç dönemlerinden kalan. Deplasmanda bırakın böyle büyük zaferleri sıradan takımları yendiğimiz olmuyordu. Bu sene Spahija ile değişen en önemli özellik işte bu. Oyuncuları çok iyi yönetibilen bir koça sahip artık bu takım. Tabi burada Aydın Örs'ün de varlığının oyuncular üzerinde çok büyük bir etken olduğu yadsınamaz. Tıpkı taraftarın üzerinde ki etkisi gibi. Bu sene Sinan Erdem'in dolmasındaki etkenlerden biri de takım başarısının yanında Aydın Örs'ün içerisinde olduğu bir basketbol yönetimidir.

Dün maçta ön plana çıkması beklenen Olympiacos üç guardını muazzam savunduk. Teodosiç oyunda hiç yoktu. Spanoulis üzerinde Kinsey'in özellikle ilk yarıda yaptığı savunma müthişti. İkinci yarıda skora katkı yapsa da Spanoulis'in daha fazla verim vermesi engellendi. Papaloukas ise iki tane boş kalarak attığı üçlük dışında pek etkili olamadı. Biz de ise Jasikevicius her ne kadar beş top kaybı yapsa da maçın en kritik anlarından birinde eli hiç titremeden attığı üçlük belki de maçı bize getirdi. Ukiç ise gayet sakin oyununa skor gücünü de ekleyince gerçekten izlemesi müthiş bir oyuncu oluyor. Maçı almamızda bence en önemli iki unsur ise ilki pick and roll savunmamız çok iyi olmasıydı. Uzunlarımız içeriyi çok iyi kapattılar ve dışarıya çıkartılan toplarda ise iyi bir yüzde yakalayamadı Yunan ekibi. İkinci unsur ise bizim üçlük yüzdemiz. Hiç ama hiç gereksiz şut atmayarak 8/10 gibi muazzam bir yüzde ile oynadık. Lavrinoviç bile soktu o derece yani. Tomas'ın da hem hücumda hem savunmada yaptığı katkıyı es geçmeyelim tabiki.

Bundan sonra kalan 5 maç için önemli bir viraj aldık ama diğer maçlar çantada keklik gözükmesin. Bu oyun anlayışı kesinlikle devam etmeli. İçerde maç kaybetmememiz lazım ve Sinan Erdem'in her maç olduğu gibi full dolması gerekiyor. Ne yalan söyleyeyim bu takım final four'u hakediyor.

Hiç yorum yok: