23 Temmuz 2011

Kadın Basketbola Dokunma



Bugün birçok yerde rastladığımız kadın basketbol şubesinin küçüleceği ve eldeki yerli oyuncuların elden çıkarılacağı yönündeki haberler hepimizi derinden üzmüştür.. Bu konunun bizleri ne kadar üzdüğü konusunda ve eğer böyle birşey olursa tepkimizi her şekilde koymamız gerektiği konusunda hemfikiriz.. Gerek kendi aramızdaki konuşmalar, gerek fenerbasketteki arkadaşların tepkileri ve kulube atılan mailler umarız yönetim tarafından dikkate alınır ve yarınki divan toplantısında gündeme gelir.. Tepkimizin bir yansıması olarak Fenerbasket'te yayınlanan yazıyı gerek bloglarda gerekse de sosyal ağlarda paylaşmamız gerekmektedir..

"Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetimi'ne;

Her biri çok büyük inşaat projelerini, işletmeleri, holdingleri, menkulleri yöneten ve Fenerbahçe'ye hizmet edebilmeleri için müthiş bir teveccüh sunulmuş birbirinden değerli yöneticilerimiz;

Kulübümüzün içinde bulunduğu bu zorlu süreçte, cüretimizi mazur görün, Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı'nın küçüleceğine, değerli oyuncularını elinden çıkaracağına dair aldığımız duyumlardan sonra size kısa bir hikaye anlatmak istiyoruz.

Sevgili yöneticilerimiz;

Bir zamanlar bu topraklarda dünyanın en büyük komutanlarından birisi yaşardı. Darmadağın olmuş bir imparatorluğun ardından, Anadolu adı verilen yoksul, harap, bitap bir coğrafyayı ayağa kaldırmış, eli, kolu kesilmiş yarım yamalak bir orduyla yedi düvele karşı savaşa tutuşmuştu. Ve kimileri için umutsuz bir çaba olan bu savaşı kendisi kadar büyük olan "Hatt-ı müdafaa yoktur, sath-ı müdafaa vardır. Ve o satıh bütün vatandır" sözleriyle kutsal bir yemin haline getirmişti. Bu ölümcül savaşta bir cepheyi savunmanın değil, koskoca bir coğrafyayı savunmanın gerekliliğine işaret etmiş, bu sözüyle askeri literatüre girmişti.

Şimdi, Fenerbahçe'nin verdiği savaşın ne denli kritik, ne denli ölümcül ve ne denli zorlu olduğunu elbette biliyoruz. Siz sevgili yöneticilerimizin bu savaştan galip çıkmak için ne denli mücadele ettiğinizi de. Lakin, bu savaşta ihtiyacınız var mıdır bilinmez, bu büyük komutanın taktiğini hatırlatmak isteriz: Hatt-ı müdafaa yok beyler! Sath-ı müdafaa var!. Ve o satıh bütün Fenerbahçe! Futbol değil, basketbol değil, voleybol değil; erkek değil, kadın değil, genç değil; bütün Fenerbahçe!

Neden biliyor musunuz ? Çünkü Bu komutan, günlerden bir gün, Fenerbahçe Spor Kulübü'nü ziyaret etmişti. Kulüpten ayrılırken de biz Fenerbahçelilere "Fenerbahçe'ye sonsuz muvaffakiyetler dilerim, Allahaısmarladık" demişti. Yanlış anlamış olabilir misiniz beyler?! Bu bir temenni, bir rica, bir dilek değildi; bu bir emirdi.

Bu emre uymak sizin namus borcunuzdur! Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı, bizim gururumuzdur! Onların kılına dokundurtmayız, bu da bizim onurumuzdur! "

Saygılarımızla
Fenerbasket!

Hiç yorum yok: